Wat is een camerabeveiliging opname? Een camerabeveiliging opname doelt op een vastgelegd stuk beeldmateriaal dat meestal wordt bewaard op een harde schijf van een network/digital video recorder of SD kaart.
Exporteren camerabeveiliging opname
Het exporteren van camerabeveiliging opnames gebeurt via de meegeleverde camerabeveiliging software van de fabrikant. Dit kan rechtstreeks op de recorder zelf via een monitor en USB stick, maar ook vaak via een Windows, Mac, IOS of Android applicatie. Zo heeft Milestone Systems als voorbeeld de Milestone Smart Client en heeft Dahua de SmartPSS software hiervoor. In de software is een export knop te vinden waarmee een tijdsselectie wordt gemaakt en de gewenste opslaglocatie aan kan worden gegeven.
Exporteren lange fragmenten camerabeveiliging opnames
Om de snelheid van een export te versnellen adviseren wij bij lange beeldfragmenten van een camerasysteem de opnames eerst op de computer op te slaan i.p.v. een USB stick of HDD via USB 2.0. Dit is namelijk een veelvoorkomende bottleneck voor de snelheid waarmee dit proces kan plaatsvinden. De recorder zelf kan dan wel snel genoeg exporteren maar de USB stick kan niet snel genoeg de grote bestanden wegschrijven. Het kopiëren van de bestanden zodra deze klaar zijn naar de USB stick is dan betrouwbaarder. Wij raden aan een USB 3.0 te gebruiken in combinatie met een 3.0 USB poort op de computer of laptop zelf. Ook verbinden via een UTP kabel i.p.v. Wi-Fi kan voordelen bieden.
Filmen met smartphone van camerabeveiliging opnames
Het filmen van camerabeveiliging opnames met een smartphone is een veelvoorkomend verschijnsel. Het grote nadeel van deze methode is de aanzienlijk slechtere kwaliteit waarin de beelden kunnen worden getoond. Wij adviseren gebruikers daarom altijd de beelden te exporten via de bijbehorende software. Vooral als de camerabeelden bestemd zijn voor strafrechtelijk onderzoek is dit erg belangrijk zodat er geen details verloren gaan
Retentietijd camerabeveiliging opnames
De retentietijd is de duur hoelang de camerabeelden op blijven geslagen. Deze is in te stellen in de recorder of op de camera server. Wettelijk is vastgelegd dat er volgens de AVG niet langer dan 28 dagen beeld mag worden bewaard. Bij controles hiervan kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens als er toch langer dan 28 dagen wordt opgenomen. Mocht er langer dan 28 dagen worden opgenomen moet dit worden aangegeven en worden getoetst door het AP of dit mag. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een productieproces van een bedrijf langer moet worden bewaard. Dit moet dus ten allertijden worden getoetst en aangegeven.
Offerte aanvragen?
Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - dezelfde werkdag geregeld!
A
B
C
D
L
M
P
V